Orivesi All Stars – Suomen suurin pelimanniorkesteri!

OAS eli Orivesi All Stars on kenelle tahansa soittamisen perustaidot omaavalle avoin pelimannikollektiivi, joka on perustettu musiikillisen ilon löytämisen, oppimisen, kokemisen ja jakamisen edistämiseksi. Ikähaitari OASissa on n.8-85 vuoden välillä, maantieteellinen kattavuus on jo vähintäänkin akselilla Saksa-Oulu-USA ja ryhmässä ei tehdä eroa, oletko amatööri-, harrastaja- vai ammattisoittaja. Ainoa päämäärä on, että harjoitetaan mukavaa ja mielekästä musisointia yhdessä, hyvässä hengessä ja annetaan sen näkyä ja kuulua!

oas-portaat.jpeg

Yhtye on perustettu perinteisillä Oriveden kansanmusiikkikursseilla (järjestäjä Suomen Kansanmusiikkiliitto) joulukuussa vuonna 2011. Yhtyeen on perustanut Antti Järvelä, ja nykyisin opettajakuntaan kuuluvat mm. Reetta Kuisma, Laura Kuisma, Veera Kuisma ja Elias Frigård.

Kaikki Orivesi All Starsin toimintaan liittyvä informaatio on löydettävissä kollektiivin kotisivuilta www.orivesiallstars.net. Sivustolta löytyy mm. tietoa OAS:in taustoista, kursseista ja keikoista, mutta kuitenkin se huomattavin kotisivujen sisältö on kaikkien saavutettavissa oleva valtaisa määrä orkesterin toimintaa varten koottua nuottimateriaalia, opetusvideoita ja -äänityksiä sekä harjoitustallenteita.

7Q8A8835_OAS_levykuva.jpg

Suomen suurimmalta pelimanniorkesterilta odotettu ensilevy – ja vieläpä tuplana!

Suomen suurin pelimanniorkesteri Orivesi All Stars eli OAS julkaisee ensimmäisen levynsä ”Kaikenmoisia tansseja” tammikuussa 2019. Reilusti yli sadan pelimannin voimin tehty mahtipontinen levy on tietenkin – kerran kun hommaan ryhdyttiin – tuplalevy! Levyn mukana tulee vihkonen, jossa kerrotaan mukavalla otteella kappaleiden taustoista. Levyä saa mm. Suomen Kansanmusiikkiliiton verkkokaupasta sekä yhtyeen jäseniltä.

YLE:n kanssa yhteistyönä tehty tallenne julkistetaan kansanmusiikkiväen talven ykköstapahtumassa, Folklandia-risteilyllä perjantaina 11.1.2019. Toinen levynjulkistuskonsertti järjestetään Oulussa, Tulinbergin salissa 16.3.2019, jolloin Oulussa järjestetään Samuelin Poloneesi, Suomen Kansanmusiikkiliiton vuotuinen suuri pelimannimusiikin juhla.

Tuplalevyltä löytyy yhteensä 41 raitaa, joista osa koostuu useamman kappaleen sikermistä. Nimensä mukaisesti levy sisältää tanssittavaa musiikkia, mutta siltä löytyy kuunneltavaa myös hiljentymisen hetkiin. Albumilta löytyy laaja kirjo mukaansatempaavia niin suomalaisia, ruotsalaisia, ranskalaisia, italialaisia kuin amerikkalaisiakin perinnemusiikkikappaleita modernein sovituksin. Uusia sävellyksiä on myös mukana useampia. Sovitukset ovat pääosin Antti Järvelän käsialaa.

Levyllä soittaa ja laulaa 112 pelimannia ja soitinvalikoima on laaja pyykkilaudasta kirkkourkuihin. Äänitykset tehtiin pääosin Oulun Musiikkikeskuksen Tulindbergin salissa heinäkuussa 2018. Kirkkourut äänitettiin Oulun Pyhän Tuomaan kirkossa.

qVHC0VqQ.jpeg

Yhtyeessä mandoliinia soittava Jaakko Heinimäki kuvaa yhtyettä ja levyä näin (ote levynkannesta):

”Orivesi All Stars koostuu enimmäkseen harrastajista. Siksi tämä rytke on niin perin juurin harrasta. Kaikki saavat tulla ja soittaa. Tosissaan vedetään, vaikka ei vakavasti. Tätä musiikkia soitetaan enimmäkseen nahka kananlihalla ja aina sielu loimuten. Me emme ainoastaan soita yhdessä vaan me soimme yhdessä, ja se on kuulkaa mystillinen asia”.

Lisätietoa yhtyeestä:
www.orivesiallstars.net
www.facebook.com/orivesiallstars

Levyä voi tilata seuraavista osoitteista:
www.kansanmusiikkiliitto.fi
www.levykauppax.fi

Lisätietoja:
Orivesi All Starsin vetäjä Antti Järvelä, puh. 040 5383935
OAS ry:n puheenjohtaja Liisa Talaskivi, puh. 040 0776067

ORIVESI

ALL STARS

Hae nuottiarkistosta